Charmed Forever

Форумче за великите чародейки!!!
 
ИндексИндекс  PortalPortal  КалендарКалендар  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Книга на Сенките на Ева

Go down 
АвторСъобщение
Lady_Charmed
Служител на злото
Служител на злото
Lady_Charmed

Брой мнения : 30
Сили : Телекинеза, Левитация Видения
Име : Пайпър
Любимец от Чародейките : Прю
Хоби : Да играя с магиите си
Най-големият ви страх : Паяци
Учителско име : Lady_Prue
Registration date : 27.01.2010

ПисанеЗаглавие: Книга на Сенките на Ева   Съб Яну 30, 2010 12:16 pm

Нужен ви се само един кибрит.

Кибрита трябва да е закупен в ден петък.
Същата вечер след 23.00 часа запалете всички клечки една по една, като изричате следните думи: „ Както огъня е ярък и светъл, нека така и нашата любов да е ярка и светла".

Единственото условие е когато запалите ПОСЛЕДНАТА клечка кибрит да изречете: „Гори, сърце на... (името ту), гори и негова душа. Огънят ще угасне, но няма да угасне любовта на ... (имената на двата ви)!______________________________________________________________________
Как да напишем свое собствено заклинание
Винаги помнете какво точно е заклинанието. Следвайки точните цветове, билки, часове от денонощието, необходимите инструменти и др., заклинанието може да е много сложно и да отнема много време и подготовка. Заклинанието може да бъде и просто като мисъл или молитва. Например вие много искате някой да ви се обади. Концентрирате се върху този човек и изведнъж телефонът звъни и се обажда така желания от вас човек. Вие току що изпълнихте заклинание! Може би сте го направили неумишлено, но си беше заклинание. Когато желаете да изпълните заклинание, първото нещо, за което трябва да помислите е дали трябва и се нуждаете да го направите. Да вземем например заклинанието за пари. Задайте си въпрос. Защо изпълнявам това заклинание? В лошо финансово състояние ли съм или го правя защото имам пари, но искам още? След като сте наясно с мотивите си, напишете какво точно искате. Определете всичко. Казано е : "Внимавайте какво искате, защото може да го получите!" И може да не харесате полученото, така че напишете всичко като кратка история. Начало, настояще, завършек. Ако имате талант, напишете го в ритмичен стил. А ако нямате, не се безпокойте. Не е необходимо заклинанието да е ритмично, за да работи. После решете дали заклинанието ви ще бъде сложно или опростено. Просто можете да го прочетете на глас (или шепнешком), после изгаряте листа и разпилявате пепелта на вятъра или я запазете в специална кутиика, докато заклинанието работи. Ако искате заклинанието ви да е сложен ритуал трябва да решите какви свещи, кристали, билки и др. искате да използвате. Знайте, че не най-оплетеното заклинание действа най-добре. Какво всъшност има значение за вас? Вие сте силата, която лежи в основата на магията. Ще имате най-голям успех избирайки ваш тип заклинание, удобен за вас, носещ ви увереност и спокойствие.


___________________________________________________________________

Русалката в славянската митология е воден женски дух, сестра на самодивата, тясно свързан с фолклора на съвременните славянски народи и със славянската обредност (виж Русалии).
Русалките са вечно млади и красиви с разпуснати зелени коси. Обикновено седят по бреговете на реки и езера. Когато късат косите си, предизвикват наводнения. Ако изсъхне кожата им, умират завинаги. Обикновено русалки стават душите на удавени момичета, убити и хвърлени в река или завлечени под водата от речния дух.Той е техен господар, но тайно те го мразят и понякога помагат на хора, за да объркат плановете му.
Според българските поверия през нощта срещу Спасовден русалките „сеят“ роса по нивите, за да станат плодородни. Вярва се, че тази роса има лечебна сила, затова на сутринта хората излизат и се търкалят в росната трева, за да са здрави през годината. Така могат да се излекуват и болните от [i]русалска болест
. Лек срещу нея е русалското цвете росен. То цъфти много кратко време с красиви и благоуханни червени цветове по скришни горски полянки.
Казват, че в тази нощ русалките минават да оберат цветчетата на росена, за да се накичат с тях. Това ги развеселява, те стават по-милостиви към хората и ги лекуват. Затова търсещите изцеление отиват вечерта преди Спасовден да пренощуват на поляна с нацъфтял росен.
_________________________________________________________________________________

Тролът е чудовище в скандинавските народни поверия. Тролите са свръхестествени същества подобни на великани и обикновено враждебно настроени към хората. Също така се смята, че тролите били от камък, с очи от диаманти, похапващи хора, но основното им меню било също камъни. Тролите са нощни същества, тъй като се раждат от камъка и на слънчева светлина се превръщат отново в камък. Някои троли са толкова големи, че са изобразявани като планини, а косата на главата им е изобразявана като гора. Огромните и кръвожадни троли са противоположност на малките гноми, които живеят под земята и пазят несметни богатства. За разлика от тролите, които често ядат малки деца и дори възрастни, гномите могат да дарят човек с богатство и щастие, но също така и да му създадат главоболия, особено ако се е загубил в гъстите и мрачни гори на Скандинавия.___________________________________________________________________________________

Ангел e свръхестествено, безсмъртно, разумно същество, изразяващо волята на Бога и притежаващо нечовешки умения и възможности (способност да бъде невидим, способност да лети, ясновидство, способност да унищожава цели градове).
В представите на съвременните хора ангелите обикновено са хвъркати и безполови (много пъти изобразявани като деца или юноши, на които половата принадлежност бездруго не личи), в одежди и крила с бял цвят, символ на невинност.


Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady_Charmed
Служител на злото
Служител на злото
Lady_Charmed

Брой мнения : 30
Сили : Телекинеза, Левитация Видения
Име : Пайпър
Любимец от Чародейките : Прю
Хоби : Да играя с магиите си
Най-големият ви страх : Паяци
Учителско име : Lady_Prue
Registration date : 27.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Книга на Сенките на Ева   Чет Фев 18, 2010 8:48 am

Дух (привидение, призрак) в митологията и фантазията е изображение без носител, най-често олицетворяващо душата на починал човек или животно. Много източни религии, а и не само те, вярват в прераждането, а оттам и в духове.

Способности, които се приписват на духовете
оставят следи или надписи
нападат хора и могат да ги наранят
могат да се материализират и дематериализират
преминават през стени и други материални предмети
могат да летят във въздуха
могат да издават звуци
понижават температурата около тях
издават неприятна миризма
предизвикват нарушения в работата на електрически уреди
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady_Charmed
Служител на злото
Служител на злото
Lady_Charmed

Брой мнения : 30
Сили : Телекинеза, Левитация Видения
Име : Пайпър
Любимец от Чародейките : Прю
Хоби : Да играя с магиите си
Най-големият ви страх : Паяци
Учителско име : Lady_Prue
Registration date : 27.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Книга на Сенките на Ева   Чет Фев 18, 2010 8:49 am

Явина, Сенкя — зъл дух, сроден на вампира; появява се от кръвта на убит човек четиридесет дни след убийството и броди нощем из ония места толкова време, колкото е оставало на убития да живее при нормални обстоятелства.

Скитайки, духът крещи, дрънка, трещи, създавайки голяма суматоха, помежду което извиква имена на близки, познати или пък на убийците си. Ако някой чуе името си и отговори на повикването, Явината го убива на място или му нарича зла участ и скорошна смърт. Човек може да се предпази от нея с огън и вода.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady_Charmed
Служител на злото
Служител на злото
Lady_Charmed

Брой мнения : 30
Сили : Телекинеза, Левитация Видения
Име : Пайпър
Любимец от Чародейките : Прю
Хоби : Да играя с магиите си
Най-големият ви страх : Паяци
Учителско име : Lady_Prue
Registration date : 27.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Книга на Сенките на Ева   Чет Фев 18, 2010 8:51 am

Баба Яга е славянско митично същество описвано като стара зла жена с магически способности. В повечето случаи е просто славянско име за вещица имаща същите харакеристики като западната си братовчедка (метла, къщичка на кокоши крака).

В Италия нейното съответствие е Бефана (Befana). Смята се, че през нощта срещу 6 януари Бефана пуска през комина чорапчета пълни със сладкиши за добрите деца и въгленчета за непослушните. В Италия 6 януари е официален празник.

Използва се за сплашване на децата, когато са непослушни. Заплахата е, че Баба Яга (или Дядо Яг) ще дойдат да ги отнесат в голям чувал. В нашата митология образът ѝ се свързва със зли магии. Малките деца се страхуват от нея, защото тя ги яде в големи казани, а възрастните - защото им прави магии и заклинания. В руската митология тя се носи по небето в хаван, като гребе от него с метла.

Образът на Баба Яга е широко разпространен в съвременните приказки, а от 90-те години на 20 век и в руския фентъзи жанр. В частност този образ се среща при Андрей Белянин в цикъла произведения "Тайните служби на цар Грах". В повестта "Лукоморие" на А. Аливердиев за първи път в съвременната литература се хвърля светнила на детството и младежките години на този персонаж.
___________________________________________________Банник е славянски дух, обитател на банята. С магическите си способности банниците развързвали езиците на къпещите се хора. Често се явявали с вида на близък роднина — възрастен мъж. Тези духове имали важно значение според късните славяни, тъй като в банята, на четири очи, се споделяли най-големи тайни, сключвали се тайни договори, планирали се заговори. И така, ако човек успеел да улови банник и да го принуди да проговори, можел да научи много тайни за околните. Най-лесно банникът се заплашва с огън или слънце, бидейки същество свързано с водата и влагата.
_______________________________________________________
Берегини (още Брегини, Брягини) — двойка славянски женски духове, обитаващи бреговете на реки и езера.

В древността славяните вярвали само в две свръхестествени сили, които управлявали света — злият дух Упир и благотворните Берегини (*bergyne). Първият създавал всяко зло и беда по света, а вторите отговаряли за доброто, за късмета, за щастието.

Славяните си представяли Берегините като неразделна двойка — девойка и старица. Те бдели над родилките по време на раждане и закриляли новороденото от зли духове, които биха се опитали да го откраднат.

С времето славянската религия се развила и се появили антропоморфните божества. От този период нататък представите за Берегините коренно се променили. Те придобили черти на зли духове, които вредят на хората и отвличат деца, а положителните им функции били прехвърлени на по-късните Рожденици. Най-често изобразявали Берегините като същества с торс на жена и с крака, опашка и криле на граблива птица.
________________________________________________от Уикипедия, свободната енциклопедия (можете да редактирате и подобрите тази статия веднага)

̀Тази статия се отнася за митичните вампири от легенди и предания. Ако търсите информация за прилепите, наричани вампири вижте Голям плодояден вампир


Вампирите (Въпир, Кръвник, Упир) са зли възкръснали мъртъвци, които пият човешка или животинска кръв. Освен в митологията те са известни в киното и фантастиката.

В легендите на много народи присъстват вампири. Смята се обаче, че образът на вампира, какъвто го познаваме от съвременната литература и кино е бил създаден в Западна Европа, където легендите за подобни същества, населяващи различни източноевропейски страни са много разпространени.

Някои народи вярват във вампири, които не са подобни на човека, а имат животинска форма, като прилепи, паяци и кучета.

Вампиризмът се практикува от хора или животни, които пият кръв. Във фолклора е често срещано вярването, че кръвта дава свръхчовешки сили на този, който я е изпил. В исторически план вампиризмът може да бъде срещнат като вид канибализъм. В биологията терминът „вампиризъм“ се използва за хранещи се с кръв животни — пиявици, комари, прилепи вампири и др.Съдържание [показване]

Вампирите в различните култури [редактиране]

Лилит - Джон Колиер

Преданията за мъртъвците, хранещи се с кръв могат да бъдат намерени в митологията на почти всички народи по света, включително най-древните. Зли духове, като Лилу са споменати още в ранния Вавилон а кръвосмучещите Акхару, още в най-ранната митология на шумерите. Тези женски демони скитали часове в тъмнината, в търсене на поредните си жертви — новородени бебета и бременни жени. Един от тези демони, на име Лилиту, по-късно бил причислен и към юдейската митология, под името Лилит.

В Индия имало истории за Ветала, вампироподобни същества, живеещи в чужди трупове. Интересна история се разказва за крал Викрамедитай и неговите нощни опити да хване неуловим Ветала. Историите за Ветала са събрани в книгата „Байтал Пахиси“. Ветала е немъртъв, който като прилепите, виси по клоните на дърветата с главата надолу и може да бъде намерен в гробищата.

Китайците също имали свой еквивалент на вампирите, той изсмуквал жизнената енергия на своите жертви (чи).

В един мит египетската богиня Секмет се изпълва с кръвожадност, по-късно заради многото ѝ убийства била засищана с алкохол в цвета на кръвта.

В Омировата „Одисея“, когато сянката на Одисей преминава през отвъдното е примамена от кръвта на скоро пожертвани овни.

Стригите, нощни птици които се хранят с човешка плът и кръв са споменавани в романските легенди. Румънската дума за вампир, стригой (вампири, станали такива след смъртта на човека), произлиза от името на албанския Стригида, но легендите и за двете същества са създадени от славяните.

Като пример за по-късна вяра във вампирите може да се посочи 12-ти век в Англия, историкът и хроникьорът Валтер Мап и Уилям Нюбърг записват разказ за човек върнал се от отвъдното, с някои прилики с добре познатите източно-европейски вампири.

Митовете за вампири са най-силни в Източна Европа и в славянския фолклор, където вампирите са възкръснали мъртъвци, които причиняват смъртта на хора, често пият кръвта им, или ги душат. Тези митове гласят „Вампирът може да бъде унищожен чрез отрязване на главата, стрела напоена с прясна човешка кръв или чрез изгаряне. Пряката слънчева светлина ги забавя, но не може да ги убие“. Според други разпространени версии, вампирите могат да бъдат убити само като бъдат заляти със светена вода, набучени със сребърен или дървен кол в сърцето или изгарят от пряка слънчева светлина. Счита се също, че вампирите отбягват или се страхуват от разпятие или чесън.
Вампирът в славянските вярвания [редактиране]

Съгласно славянските вярвания, когато умрелите не бъдат оплакани и погребани според традицията, или са умрели по непристоен, нечестествен начин, или приживе са извършили много грехове или са се занимавали с чародейство, боговете не ги допускат в света на мъртвите, където да намерят покой. Душите им остават в света на живите, където блуждаят и страдат, и се превръщат в зли духове.

Тези зли духове можели да се връщат обратно в мъртвите си тела, или да се вселяват в чужди трупове и да ги вдигат от гроба, превръщайки се по този начин във вампири. Труповете им посинявали и се подували, но запазвали телесната си цялост, без да се разлагат дълго след смъртта. Те излизали нощем да тормозят хората, да заплитат косите им (което обърква мислите и намаля силата на човека), да пият кръвта им, да ги душат насън, да омесват храната им с изпражнения, да им носят кошмари, да им вредят по всякакъв друг начин и дори да носят смърт.
Суеверия [редактиране]

Древните славяни изпитвали голям страх пред вампирите и това си проличава в жестоките начини, които изобретили за да се предпазват от труповете, за които вярвали, че са вампирясали:
Режели главите им и ги слагали между краката, за да не могат да си ги открият;
Режели ходилата им, за да не могат да бродят или ръцете, за да не могат да пакостят с тях;
Овързвали с въжета цялото тяло или го притискали с огромни воденични камъни;
Забивали в сърцето кол от трепетлика или дрян, нажежен шиш, или гвоздей;
Слагали гарванов нокът — зад дясното ухо.
В края ня 18-ти и началото на 19-ти век хората започнали да взимат и други предпазни мерки.Смятало се,че среброто,светената вода,кръстовете и чесънът държали на страни опасните същества.

За някои вампири се е смятало, че отклоняват реките и предизвикват суша или разнасят епидемии — техните гробове заливали с вода или направо уринирали върху тях. Също изравяли трупа и го изхвърляли в блато. За предпазване от вампири също произнасяли молитва: „Съхрани нам от руки, от мору, и от вещицу и въпиру, и от плеадницу…“ или: „Да заклопит вилам челюст; заклопи и вампирам челюсти, верзи и в море клокотеще и кипеще тамо да пребивают до скончание века“.
Семейни вярвания [редактиране]

Съгласно тези вярвания, някои вампири се връщат при семействата си и се опитват да възстановят стария си начин на живот, така сякаш не са умирали. Широко е разпространена легендата за вампира, който се върнал от гроба при жена си и дори се сношавал с нея. От такава връзка се ражда дете, което приживе нощем се превръща във вампир и може да вижда, открива и разпознава другите вампири, като ги гони и убива. Други вампири се превръщат денем в животни — най-често кучета, вълци, котки, кукумявки и черни петли. Според друга легенда, така една жена без да знае се омъжила за вампир, след което черно куче всеки ден я гонело, ръфало и разкъсвало полата ѝ. Когато една вечер тя казала за това на мъжа си, той се ухилил и тя видяла парцалчета между зъбите му. Усъмнила се, намерила сребърна игла, мушнала го в корема и той се пръснал, оплисквайки всичко в кръв. Вярвало се още, че ако вампир се ожени за жена и тя го обича три години, той става отново обикновен жив човек.

Както по всичко личи, вампирите са славянско „откритие“. Те са характерна и общо разпространена черта на древнославянските суеверия. Идеята за вампира произхожда от древнославянската вяра в световния зъл дух Упир.
Вампирология [редактиране]
Предмет на изследването [редактиране]

Легендите описват много видове вампирообразни същества, но предмет на това изследване се явява не всяко същество, пиещо кръв (от типа на ламиите, асуанга или чупакабра), и не всякакви неживи или безтелесни неспокойни духове, подобно на ревенантите, отмъщаващия за своята смърт на конкретен човек. Затова ще започнем с определението за понятието вампир
Определение [редактиране]

Онлайн „Митическа енциклопедия“ трактува това като „неживи, които стават от гробовете през нощите за да пият кръвта на живите“. Съгласно мнението на оксфордския тълковен речник вампирът е „свръхестествено същество със злобна природа, изглеждащи обикновено като трупове и хранещи се с кръвтта на спящите“. В друг речник, на Колинс, това е „същество от филмите на ужасите, които съгласно вярванията напускат могилите си и пият кръвта на живите“. При Дал това название се приписва на приказни „същества сменящи формата си, и бидейки мъртви летят като кръвопийци, ядейки хората“ и се явяват като разновидност на неспокоен покойник. Други определения го наричат „немъртъв кръвопиец, нападащ живите“ или „мъртво тяло, което продължава да живее в гроба“.
Упирите [редактиране]

Упир е един от най-древните духове в славянската митология. Първоначално славяните вярвали в съществуването единствено на две свръхестествени сили, които управлявали света — благотворните Берегини и злотворния Упир. Упирът бил символ на изначалното зло, по много неща напомнящ християнския Сатаната. Той стоял в основата на всяка несполука и всяко нещастие, властвал над земята през тъмната част от годината — зимата и постоянно се борел с Берегините за надмощие. На по-късен етап славянската религия се развила, появили се антропоморфни божества и Упирът загубил някогашната си водеща роля, но завинаги останал важна част от славянската митология. Превърнал се в безсмъртен зъл дух — кръвопиец, наричан вампир.
Етимологични данни [редактиране]

Съвременната дума „вампир“ произлиза от старославянската форма онпыр, с характерното за старобългарския добавяне на звук „в“ пред голяма носова гласна (он), както свидетелства и традиционната българска форма въпир. (други наименования: онпыр, вопир, въпир, upir, upierz)

Тук обаче трябва да се отбележи, че в славянските езици думите за неговото обозначаване са много повече — в Европа в понятието vampire влиза почти всеки оживяващ мъртвец. Там не се разделят понятията вампир и упър (рус., пол. и укр. упырь), което съществува при славяните и ще го използваме често, за да отделяме оживелия мъртвец от фолклора от аристократичното чудовище в плащ с висока яка — онзи образ който си представяме, като чуем думата „вампир“.

Но освен бледото лице, маниерите и зъбите, има нещо друго — определението трябва да е относително научно. Вампирът може да се разглежда като съвкупност от следните признаци. Съществуват множество „чудовища, пиещи кръв“ и множество „похитители на жизнена енергия“ — изследвания от нас образ на вампира лежи на пресечната точка на няколко множества и представлява човек, който после смъртта или някаква странна трансформация не прекъсва съществуването си, а продължава да „живее“, хранейки се със жизнената енергия на околните, предимно под формата на кръв.

Естествено, дори това определение е относително и условно, тъй като в последно време образът на вампира донякъде е излязъл от тези рамки — представата за вампирите като друга раса, или вариантът за вампир, който не се храни с кръв. Но тези нововъведения все пак имат за отправна точка вече сформирания образ и затова се явяват не изключения, а допълнения към него.

Сега малко за произхода на термините и за това, какво ще разбираме под тях. Упър или Вупир е ливонска дума, разпространена във Великото Литовско Княжество. Първата поява на тази дума се среща през 1047 и се отнася до един руски княз, наречен „Upir Lichy“, или „Зъл упир“. Вероятно тази дума означава фолклорен вариант на чудовище, което се явява пра-прототип на класическия вампир.

Думата „вампир“ е унгарска, но със западно славянски или цигански произход и се е разпространила в Европа чрез преводите на немските записи за случаите на вампирски истерии. Първото използване на тази дума в английския език се отнася към 1732, когато в статия в едно списание, посветена на финансовите въпроси алчните длъжностни лица били наречени „политически вампири“, стремящи се със своята данъчна политика да пресушат обществените доходи. С две думи — кръвопийци на обществото.

Френското носферату, втори по разпространение термин за обозначаване на вампир, се възприема като „по-висш стил“ и се смята за произлязъл от гръцкото nosophoros (носещ чумата). Представата за това, че то е свързано с латинската дума „немъртъв“ е неправилна, латинското фералис означава погребан или погубен и съчетанието на тази дума с отрицателна частица не дава нужния смисъл.
Вампирология през Средните векове [редактиране]

Тъй като християнската митология и нейната система за строежа на душата и тялото не оставя място за съществуването на жив мъртвец, систематично изследване на въпроса не се е водело, въпреки че различни хроники периодически включвали разкази за вампироподобни същества. Това са работите на Уолтър Меп „De Nagis Curialium“ — 1190, или „Хроники“ (1136 — 1198) на Уилям Нюрбургски. Тези работи включват разкази за няколко същества (включително покварен свещеник) действащи в рамките на поведението на класически упир, включвайки изтеглянето на силите от представители на своето семейство и разпространението на болести, обаче за тяхното обозначаване се използвала думата „revenant“. След това живият мъртвец само рядко се мярка в текстовете от 12-ти — 13-ти век, а след това практически изчезва и се обявява отново вече под влиянието на разказите от времето а 18-ти век от Източна Европа.
Литература, трудове, книги [редактиране]

Корица от първо издание на романа Дракула от Брам Стокер 1897 г.

Първият труд, пряко посветен на вампирите, De Graecorum hodie quirundam openationabus, бил завършен през 1645 г. Неговият автор Леоне Алаци е бил пазител на библиотеката на папа Александър VI и грък по националност. В неговия труд се анализират основно гръцките вриколкас и вампироподобните същества от типа на калакинцари, които по своята същност са по-близко до гоблините. При него за пръв идеята за вампир, който е слаб, докато не се напие с кръв, тогава той става румен и сит, с очи изпълнени с кръв. Френският автор Франсуа Ришар в труда си „Разказ за това, което е станало в Архипелага, на остров Сан-Ерени“ — 1657 г. засяга темата за вампиризма, но я свързва с магията.

Първото произведение на немски език по тази тема е „Masticatione Mortuorum“ (За мъртвото живеене), е написано през 1679 г. от Филип Рор (Rohr). Тази работа отбелязва началото на немския принос към легендата, тъй като редица псевдонаучни трактати за вампиризма са били издадени от учените в Лайпциг, и се смята, че тъй като Рор не е бил свещеник, с тази публикация вампирите били приети в научния свят.

Книгата е наречена така, защото по мнението на автора грухтящите и мляскащите звуци, донасящи се от могилите показват че в нея се крие вампир. Според думите на Рор, вампирът изяжда собствената си плът и зловонната пръст, и се готви по този начин да сее чума:

„По времето на чумните епидемии дяволът се отдава на ужасните си игри на дъното на могилите тогава забелязват, че устните на мъртвите, особено на жените, издават грухтене подобно на това на прасетата когато преживят храната; от това грухтене заразата се разпространява по-надалеч щом се чуе този звук, чумата почва да се развихря с двойна сила обикновено тя отнася жените една по една.“
Парацелз [редактиране]

Парацелз - немски лекар

Не особено много, но с вампири се е занимавал и Парацелз. Вампирите, по неговото мнение, са астралните тела на хора, живи или мъртви (обикновено мъртви). Те се опитват да продължат съществуването си във физическата плоскост, отнемайки от живите хора тяхната жизнена енергия и използвайки я за своите цели.
17 — 18ти век [редактиране]

Нов бум на интереса към вампирите се състои в края на 17-ти век и в първата половина на 18-ти и е бил най-вероятно свързан със серия епидемии, развилнели се по Европа в този момент, а също така с това, че по време на войната с турците в Европейските покрайнини се влива ново парче от Балканите, с чиято митология се появява шанс да се запознае. Освен това 18-ти век е преломен в развитието на европейската култура: тя открива за себе си цялата прелест на народните суеверия. Устните предания започнали активно да се записват и издават. Разказите за вампири се появили не само в сборниците с народни предания, но и във вестникарските новини и официални донесения. Всъщност, повечето от документираните данни за упирите се отнасят именно към този период.По това време се появяват и други митове за вампирите.Според тези митове вампирите са същества с човешки облик.Кожата им обаче е значително бледа,студена и слънчевите лъчи я изгарят.Подобно но останалите вярвяния те били кръвопийци с изключителна мощ.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady_Charmed
Служител на злото
Служител на злото
Lady_Charmed

Брой мнения : 30
Сили : Телекинеза, Левитация Видения
Име : Пайпър
Любимец от Чародейките : Прю
Хоби : Да играя с магиите си
Най-големият ви страх : Паяци
Учителско име : Lady_Prue
Registration date : 27.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Книга на Сенките на Ева   Пет Фев 19, 2010 7:50 pm

НАПРАВИ СИ САМ ВУДУ МАГИЯ!
МАГИЯ
Какво е вуду?
Разхождащи се зомбита, кървави жертвопреношения, олтари с черепи, обсебени, нашепващи страховити и неразбираеми слова. Свещи от човешка лой, зли духове и демони, кукли, набодени с игли, страховити маски, обесени кози и обезглавени петли, гердани от пилешки крака, кървави кръстове... типични вуду сцени... характерни обаче за холивудски трилър, нищо повече. Седемдесет и два милиона души по света практикуват вуду като религия и магия. Какво ги привлича? Разбирането за първичните сили на майката природа, водещо началото си от черна Африка, и възможността чрез тях човек сам да управлява живота и съдбата си. Тези знания обаче могат да бъдат доста опасни и затова е препоръчително да се усвояват с учител. Но експертите от Училище “МАГ” са адаптирали някои от вуду техниките и ритуалите, които всеки един човек може да изпълни в дома си, без да се намалява ефективността на магията. Подобни вуду комплекти се продават в много ботаники (магазинчета за вуду принадлежности) по света. Вече и в България, чрез редакцията на вестник ВРАЧКА, всеки желаещ може да изпълни най-съкровените си желания, да хармонизира живота си, да постигне любов, успех и просперитет.

Вуду по света
Вуду е възникнала на Карибските острови религия, известна още като вуудуу и хуудуу. Корените на религията са в Западна Африка, откъдето вярването се е пренесла заедно с превозваните роби. Думата “вуду” произхожда от воду, което означава дух или божество в превод от езика фон, едно от наречията на догони – племе, живеещо в район на Западна Африка, където именно се намира домът на вуду божествата – Ориша и духовете Лоа. Смесването на традиционните вярвания на Йоруба и католическите церемонии довело до формирането на тази религия. Трябва да добавя, че освен Йоруба влияние оказват и други племена от Западна Африка, като най-голямо е на племето догони, което според легендите произлиза от хора, дошли от съзвездието Сириус. Освен под името вуду в различните части на Америка съществуват и други наименования като сантерия, макумба, кандобле и т.н. Във всички тези религиозно-магически култове обаче се правят сходни ритуали и се използват едни и същи богове и духове с различни имена. Въпреки че се е оформила на американския континент, в основата си вуду е африканска по своя произход. Най-характерното, описано от изследователите на африканските традиции, е присъствието на танца, музиката, словото, ритъма в живота на всеки, независимо към кое племе принадлежи. Оттук и магията на Африка е магия на словото, заклинанието и музиката. За африканския маг всеки предмет, животно или човек излъчва невидими за обикновения човек набор от звуци, които представляват неговото слово. Магията на Африка е природна магия и освен със силите на ритъма, словото и музиката се характеризира и с магията на изображенията.

Ролята на куклите с иглите
Mагията вуду е любима на сценаристите на трилъри. Благодарение на тях всеки, който чуе за вуду, си представя човек, бодящ кукла с игли, или страховито зомби. Във вуду този метод за работа се използва за концентриране върху определена цел (най-често за лечение - иглите се поставят върху определени точки, извършва се нещо като дистанционна акупунктура и за привличане на определени природни сили на помощ). Куклата играе роля на посредник, тя представлява енергийно копие на човека, върху който се въздейства. Благодарение на това си свойство чрез тях могат да се правят ритуали и магии за пари, късмет, привличане на здраве, за любов, за бизнес просперитет, за отмъщение и наказание, за защита.
Приложение на вуду
Вуду е приемана от всички за една от най- древните и първични по своята същност магии. Тя е в природата на всеки човек и всеки може да я прилага ефективно, стига да направи съответните практически постъпления.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady_Charmed
Служител на злото
Служител на злото
Lady_Charmed

Брой мнения : 30
Сили : Телекинеза, Левитация Видения
Име : Пайпър
Любимец от Чародейките : Прю
Хоби : Да играя с магиите си
Най-големият ви страх : Паяци
Учителско име : Lady_Prue
Registration date : 27.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Книга на Сенките на Ева   Пет Фев 19, 2010 8:19 pm

Да сразиш противник
 
Айде и аз да поместя нещо от кухнята на Черната магия.
Преди 7 години една наистина зла и веща в Изкуството жена,,приятелка''на майка ми,се беше захванала да тормози семейството ми-пръст от 7 гроба и всякакви дивотии.Въздействията и бяха на лице.Ето как се справих с нея.
Взех един отдавна неупотребяван сатър,пречистих го(зарових го в земя),след което го заредих със Сива Светлина.
Улових голям плъх.
Загрях една тенекия(също пречистена и заредена) с вряла вода.
Притиснах плъха да не мърда,и с един единствен удар го обезглавих.На мига хвърлих тялото му във врялата вода.
Докато държах в лявата си ръка главата му,направих наричането.
Запазих главата,докато вещицата не влезе в болница.
След това изгорих главата на плъха.
Трябва да поясня,че въпреки успехът на магията ми,не се гордея с това,и не бих го направил отново.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady_Charmed
Служител на злото
Служител на злото
Lady_Charmed

Брой мнения : 30
Сили : Телекинеза, Левитация Видения
Име : Пайпър
Любимец от Чародейките : Прю
Хоби : Да играя с магиите си
Най-големият ви страх : Паяци
Учителско име : Lady_Prue
Registration date : 27.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Книга на Сенките на Ева   Пет Фев 19, 2010 8:19 pm

Да разберете бъдещия си съпруг 
Един ефективен ритуал използван от циганските девойки за разбиране на бъдещия им съпруг.
Сварете твърдо едно яйце, след което го обелете и разрежете на две. Извадете жълтъка му
и добре го оваляйте в сол. Поставте го обратно в белтъка. Преди да си легнете да спите
изяжте яйцето, без да пиете вода. Казва се, че в съня ви, като изпитвате жажда, ще ви се
присъни мъж, който ще ви подаде кана с вода. Този мъж ще е бъдещия ви съпруг.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady_Charmed
Служител на злото
Служител на злото
Lady_Charmed

Брой мнения : 30
Сили : Телекинеза, Левитация Видения
Име : Пайпър
Любимец от Чародейките : Прю
Хоби : Да играя с магиите си
Най-големият ви страх : Паяци
Учителско име : Lady_Prue
Registration date : 27.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Книга на Сенките на Ева   Пет Фев 19, 2010 8:20 pm

Отвара "Прелъстиме"Ето една рецепта за магическа ароматерапервтична смес,която
може да помогне за прелъстяване,за сдобряване,при преговори,
когато е нужно да спечелите благосклонността на другите.Отвара
та беше изпитана и ефектът й се оказа невероятно мощен.

Ето как се приготвя:

нужни са ви 10 мл лосион,който няма аромат или е много слабо
ароматизиран,2 капки масло от лимон или цитронела,1 капка
масло от здравец,1 капка масло от сандалово дърво и 20 кап
ки масло от роза.

Смесете това добре.Когато искате да го използвате,намажете
ръцете си и след като се ръкувате,другият ще е готов да напра 
ви всичко за вас.     
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady_Charmed
Служител на злото
Служител на злото
Lady_Charmed

Брой мнения : 30
Сили : Телекинеза, Левитация Видения
Име : Пайпър
Любимец от Чародейките : Прю
Хоби : Да играя с магиите си
Най-големият ви страх : Паяци
Учителско име : Lady_Prue
Registration date : 27.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Книга на Сенките на Ева   Пет Фев 19, 2010 8:22 pm

ЗАКЛИНАНИЕ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ИСТИНАТА
 
нужни са
синя свещ,бяла свещ,благовоние от карамфил,купа с вода,чист кварцов кристал
Прави се по време на нарастваща луна и пълнолуние.Поставете двете свещи една до друга в дъното на олтара,запалете ги също и благовонието ,хванете кристала с две ръце и кажете
ЕЛЕМЕНТАЛИ НА ВЪЗДУХА ТУК СЕ ЯВЕТЕ,
И В ТОЗИ ТРУДЕН ЧАС МИ ПОМОГНЕТЕ,
ИМАМ НУЖДА ОТ ВАШАТА СИЛА
ЗА ДА МОГА ИСТИНАТА ДА РАЗКРИЯ

поставете кристала в купата с вода,вземете купата в ръцете си и кажете

ДУХЪТ МИ С МОЩТА НА ВЕТРОВЕТЕ НАДАРЕН
ОТ ЧУДНИТЕ ВЪЗДУШНИ ЕЛЕМЕНТАЛИ
ПРИКРИТИЯ И ПРЕЧКИ НА ДАЛЕЧ ЩЕ ОТНЕСЕ
И САМО ИСТИНАТА ЩЕ ОСТАНЕ.

леко духнете три пъти във водата докато сте съсредоточени върху въпроса си ,истината за когото търсите,оставете свещите да изгорят до край и после изхвърлете парафина.Поне веднъж дневно проветрите по три пъти във водата като на ум призовавате за истината -това се повтаря седем дни тогава извадете кристала от водата и с нея полейте цветята у дома си или я излейте на вън

Този ритуал не съм го пробвала, взех го от книгата на Конуей "Петте елементи" ако го пробвате пишете има ли ефект.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady_Charmed
Служител на злото
Служител на злото
Lady_Charmed

Брой мнения : 30
Сили : Телекинеза, Левитация Видения
Име : Пайпър
Любимец от Чародейките : Прю
Хоби : Да играя с магиите си
Най-големият ви страх : Паяци
Учителско име : Lady_Prue
Registration date : 27.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Книга на Сенките на Ева   Пет Фев 19, 2010 8:24 pm

Ритуали за отваряне на Третото око
 
Този ритуал трябва да се изпълни със радост,така че ако имаш
желание да танцуваш,да пееш,да изпълняваш мантри,непременно
направи така.Ако не си силен в психическата работа,нямаш
добре отворено трето око,това е добър ритуал за теб.

Твоето трето око е центърът на твоя психически аз.Твоята шеста
чакра отговаря на следните качества:интуиция,прозрение,инсайт,
ясновидство,предчувствие,телепатия,психометрия и др психически
сили.Помага да виждаш невидимото и да получаваш повече инфор
мация,недостъпна за петте сетива.

Отварянето на третото око е важно за всякакъв вид манипулиране
с психически сили.Това включва всичко свързано с медитация,
визуализация,работа с кристали,гледане в огън с цел дистанционно
лечение,връщане в предишни животи,далечно виждане и т.н. и т.н...


Този ритуал трябва да се направи през нощта,когато луната се вижда.В краен случай може да се направи по всяко друго време.
Ето какво е нужно:

* сандалово дърво-благовоние
* пурпурна свещ
* масло от сусам(може да се намери такова,където се приготвя кухня от Ориента,където се продават ориенталски стоки,както и в магазини и аптеки,където могат да се намерят продукти за поддръжка на кожата)
* Тогрова мас (в китайските магазини)
* допълнителни,но незадължителни: музика, ритуални одеяния,всичко,което ще те настрои на магическа работа.
Може да се използва музиката на египетската Дива Om Kalsoum
изпълняваща ìAlfy Layla wa Laylaî (хиляда и една нощи).

Приготовления:

Определи локализацията на твоето Трето око.Къде го усещаш
точно-в междувеждието или с леко променена позиция?Ние сме
различни,така че не може да има строго определение.Ако не си
сигурен,вземи кристал и го постави върху точката на междувеж
дието.Усещаш ли леко изтръпване,боцкане,просветване,дори
лека болка?В точката,където я усещаш,там се намира то(което
значи,че ако не е в точката на междувеждието,ще трябва да
преместиш кристала-може би по-нагоре,в средата на челото...).

Помажи свеща със олио от сусам(намазваш пръстите си с маслото,
хващаш свеща за горната част с два пръста,близо до фитила и я
въртиш като винт,сваляйки я надолу;като стигнеш до долния край,
потопи пръстите си пак в маслото,хвани я за долния край и по същия начин я завърти като винт,но в обратната посока,на която си въртял предния път и стигни до горе).Използвай за помазването твоята дясна ръка(за леваците-лявата).След това измий ръцете си.


Ритуалът:

Отвори буркана с Тигровата мас и я постави на олтара при другите неща с благовонието.Влез в магически режим на работа и отвори
кръг.Затъмни стаята.Запали свеща след това благовонието,НО ОТ
свеща.Намажи третото око с тигрова мас,като използваш показалеца на дясната ти ръка(за леваците-лявата).

Извърши изтегляне на сила. Традиционния начин за това е да се
танцува в кръг по шамански начин и да се припява мантрата "О ИО
ПАН.О ИАО.ИО ЕВО АРАДИЯ.ЕО ЕВО ДИАНА.ЕО ЕВО КЕРНУНО".
Други начини са медитацията,кундалини,различните нинджа практи
ки,символично самобичуване и(аз лично не го препоръчвам!) леки
наркотици и т.н. и т.н.

Фокусирай се в третото око и почувствай енергийното влияние на
тигровата мас върху него,както и енергията на пламъка на свеща.
Съсредоточи се върху третото си око,визуализирай неговото
отваряне,подобно на цвете,което разцъфтява.Гледай втренчено в
свеща и когато си готов,кажи:

alfy layla wa layla,
alfy layla wa layla ...
Със силата на Луната,що Арабските нощи огрява
Със силата на взора на древните
Със силата на тайните обреди
и искренето на светлината на свеща....
Ifta, ya simsim!
Сезам отвори се!
Отвори моето трето око,отвори моето психическо око.
Освободи моето шесто чувство
Помогни ми да виждам невидимото.
Помогни ми да достигна недостижимото.
Помогни ми да видя това,което досета не можах да видя.
Отвори моето трето око,моето психическо око.
Отвори моя Аз за разбирането.

alfy layla wa layla
alfy layla wa layla ...

Със силата на лунната светлина,
Със силата на взора чистата яснота,
Ifta, ya simsim!
Сезам отвори се!


Превод: ëalfy layla wa layla' на арабски значи '1001 нощи'
ëifta, ya simsimí -сезам отвори се

Съсредоточи се върху третото си око,почувствай го широко отво
рено.Визуализирай звезди,които излизат от тази чакра или светли
на,която се лее върху него.Всичката енергия,която си събрал в на
чалото с танца и мантруването,сега трябва да вложиш в отварянето.
Ако е твърде много,може да почувстваш болка,тялото ти да започ
не да вибрира и трепери.Не се притеснявай от това,а се заземи.
Може да се получат и физически феномени-свеща да започне да
пращи и да хвърля искри или пламъка да лумне.Не се впечатля
вай от това.

НЕобходимо е да медитираш върху пламъка,докато изгори изцяло.

Заземи се.Обикновено медитацията върши работа,ако не-яж
нещо по-тежко.

Ще се промениш към по-добро.Ще имаш по-добра интуиция,по-
добър сън,по-малко ще си стресиран и ще предусещаш нещата
преди да са се случили.Може би един път ще ти е достатъчен,
обаче може да се налага да повтаряш ритуала през определен
период(вътрешния ти водач,интуиция и т.н. ще ти кажат как)
за да стабилизираш резултата.

УспехSmile

Постави глинена или сребърна купа с вода,запали бели свещи
и благовоние,което ти допада.

Кажи:

Отвори вратата на вътрешния живот;
открий ми миналото
отвори вратата на вътрешния жвот
така че моя път да ме направи свободен.
Изпрати ми светлината на Твоя космически огън
Направи пътя ми светъл и ясен.
Дай ми знак,който ясно да усетя като Твое знамение,а не моя приумица.
Покажи Твоето присъствие тук

Медитирай в купата с вода,гледай втренчено в центъра.Съсредо
точи се в празнотата,която се намира в края на взора(и в центъра
на купата).Виж там една малка тайна врата и визуализирай нейно
то отваряне и виж как избликва светлина от там.

Ритуалът е най-добър да се прави по пълнолуние,още по-добре
ако е в три последователни дена преди пълнолунието.

 
Направи си буркан с билки,който да помага за активиране на
психическото зрение.Състои се от следните билки:

Канела (за сънища)

индийско орехче(за късмет)

бахар(лечение)

джинджифил (лунна магия)

босилек (защита)

семена от копър (духовно лечение)

чесън (духовно пречистване)

риган (защита)

градински чай (духовно пречистване)

карамфил(защита)

синапени зърна(защита)

Преди всякакъв вид психическа работа просто вдъхни от аромата
на тази смес.


_____________

Друг вариант е да направиш възглавничка от лилав плат,да я изпъл
ниш със следните билки:

див пелин,акация, орлови нокти,лютива мента,розмарин,мащерка,бял равнец,невен

Нарисувай върху нея едно отворено око и я зареди по подходящ начин,със подходящо заклинание(класиката е да я прекараш
през петте елемента и накрая да я заредиш със заклинание за
отваряне на третото око,горе бяха дадени няколко такива).Това
може да направиш и с буркана.След това използвай възглавни
цата за сън.Докато спиш,тя ще влияе на третото око и ще го отвори.

 
Ето и едно арабско заклинание за активиране на ясноводството.
Единственият проблем е,че трябва да го повторите ...1000 пъти:

"Ya Khabiiru
Ya Bathiinu
Ya Fattahu."
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Lady_Charmed
Служител на злото
Служител на злото
Lady_Charmed

Брой мнения : 30
Сили : Телекинеза, Левитация Видения
Име : Пайпър
Любимец от Чародейките : Прю
Хоби : Да играя с магиите си
Най-големият ви страх : Паяци
Учителско име : Lady_Prue
Registration date : 27.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Книга на Сенките на Ева   Нед Фев 21, 2010 2:11 pm

Един ден преди пътуването, вземете карта на местността, където ще отивате, 3 бели свещи, бял шнур и червен маркер.
В гаража или в колата, /ако ще пътувате с личния си автомобил, ако пътуването е организирано по друг начин, тогава продължавате нататък с другите действия/ отбележете маршрута, по който ще пътувате - началната и крайната точка и междинните, ако има отклонения. Заградете целия участък с червен защитен кръг. След това нарисувайте защитни символи вътре в кръга. /Може да са руни или пък нещо, което предизвиква усещане за защита и благополучие, например звезди, слънца и т.н./
След това запалете трите бели свещи в триъгълник, мислените линии на който да обхващат напълно маркирания предварително маршрут.
Нека свещите да погорят известно време, през което отправете молитва към Висшите сили да ви закрилят и се опитайте да визуализирате вас и вашите спътници, пътуващи без всякакви премеждия и връщащи се благополучно.
Загасете свещите и завийте картата на руло, а след това я завържете плътно с белия шнур.
Оставете я там, където никой не би я открил, докато не се завърнете в къщи.
Картата трябва да остане скрита по този начин в дома ви, а не "да пътува" с вас!
След завръщането си свалете шнура от картата, без да го развързвате и хвърлете картата и шнура далече от дома.


Този ритуал не съм го изпробвала, просто го срещнах преди известно време и реших да го поместя тук, след като днес за пореден път се уверявам, че има нужда и от такава защита.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Книга на Сенките на Ева   

Върнете се в началото Go down
 
Книга на Сенките на Ева
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Charmed Forever :: Книги на сенките на потребителите-
Идете на: